4. Veselý Flerjarmark - vánoční, charitativní

4. Veselý Flerjarmark - vánoční, charitativní

4. Veselý Flerjarmark - vánoční, charitativní

4. VESELÝ FLERJARMARK – VÁNOČNÍ, CHARITATIVNÍ

Všechny srdečně zveme na náš 4. Veselý Flerjarmark – vánoční, charitativní, který se bude konat tuto neděli 9. prosince od 10 do 17 hodin uvnitř v budově Kulturního domu Veselí nad Lužnicí. Veselý proto, že jsme ve Veselí nad Lužnicí, Flerjarmark proto, že část prodejců je z webu Fler a akce je pořádána ve spolupráci s Flerem, vánoční, protože se koná vždy o druhé adventní neděli a charitativní proto, že výtěžek z prodeje je vždy věnován konkrétní nadaci, tentokrát to jsou Chrti v nouzi, jde o neziskovou organizaci, která zachraňuje nechtěné a odložené dostihové chrty z Irska, kteří jsou díky ztrátě produktivity a rychlosti v bezprostředním ohrožení života, a zprostředkovává jejich adopci do České republiky. Na konci dne každý prodejce odevzdá určité procento z tržby do kasičky, tudíž kdokoli, kdo přijde a něco si na jarmarku koupí, přispěje a pomůže Chrtům v nouzi. Na akci i někteří majitelé s chrty dorazí a dozvíte se konkrétní příběhy jednotlivých pejsků.

Na jarmarku nakoupíte zboží jako šperky, kabelky, výrobky ze dřeva, háčkované, malované, batikované oděvy, různí vánoční dekorace, přáníčka, alba, památníčky a další.

Místní organizace Českého červeného kříže bude mít na jarmarku spolu se svým informačním stánkem dětský koutek, takže rodiče si budou moci obejít stánky a o jejich děti bude mezitím v dětském koutku postaráno.

Součástí flerjarmarku je i doprovodný program, a to výstava prací žáků místní ZUŠ s názvem S nádechem gotiky, od 10:30 hodin se děti i dospělí můžou těšit na divadelní představení Vánoční putování s anděly v podání divadla Pruhované panenky, kdy andělé pomocí andělské knihy provedou diváky obdobím adventu, dále to bude vernisáž Výstavy retro kočárků ze sbírky Markéty Kubové, která Vám nabídne unikátní průřez vývoje kočárku od jeho vzniku až po současnost, vše bude laděno do zimní a vánoční atmosféry, jak kočárky, tak panenky v nich, nebude chybět adventní věnec a vánoční stromeček se skleněnými ozdobami ve tvaru kočárků, ozdoby bude možné také zakoupit. Vernisáž proběhne ve 13:30 hodin a následná komentovaná prohlídka ve 14:30 hodin. V 16:00 hodin se návštěvníci můžou těšit na vystoupení dětského bubínkového souboru z Jindřichova Hradce Hakuna Matata pod vedením Romana Jacka Urbana.

Vstupné na flerjarmark a současně i na celý doprovodný program je 30 Kč a zlevněné vstupné pro děti, studenty a seniory je 20 Kč.

Délka akce: 420 minut
Rok výroby: 2018
Datum lokální premiéry: 9. prosinec 2018
Datum světové premiéry: 9. prosinec 2018

Informace o akci a jejím konání