Une Vie - Une Chanson

Une Vie - Une Chanson

UNE VIE – UNE CHANSON - Večer se šansony.

Uslyšíte známé písně českých i zahraničních šansoniérek, např. Hany Hegerové a Edith Piaf, ale také skladby autorské. Zazpívají vám Svitlana Reichelová a Věra Nedomová, na klavír bude hrát vynikající pianista Petr Ožana.

Svitlana Reichelová pochází z Ukrajiny. Je absolventka Mezinárodní konzervatoře v Praze, finalistka řady celostátních a mezinárodních pěveckých soutěží na Ukrajině (např. Pěvecká zahrada, Zlatý Čáp, soutěž Vladimira Ivas'uka), finalistka pěvecké soutěže tří konzervatoří v Praze PopStar. Vystupuje v pražských kavárnách, zejména v Salmovské literární kavárně. Zpívá v 17jazycích. Nejvíc se zabývá šansonem, také ji inspirují lidové písně různých národů.

Věra Nedomová studuje zpěv u Terezy Staňkové a vystupuje v pražských kavárnách, např. v Salmovské literární. V jejím podání uslyšíte šansony z repertoáru Hany Hegerové, Marie Rottrové, Marty Kubišové nebo Ljuby Hermanové. Zpívá také písně s vlastními texty.

Petr Ožana pochází z Ostravy, studoval skladbu a klavír na Konzervatoři J. Ježka a pokračoval ve studiu klavíru na AMU. V současné době působí v divadlech Semafor, Pod Palmovkou, NoD, a také v divadle Radka Brzobohatého. Doprovází na koncertech Jitku Molavcovou, Martu Balejovou, Marcelu Březinovou, Zlatku Bartoškovou, Alenu Hladkou, Teresu Trnkovou a mnohé další. Spolupracuje s Radimem Schwabem a působí na Pražské konzervatoři a DAMU. V roce 2013 vyhrál soutěž Pianista roku.

Víceúčelový sál KD od 19 hodin, vstupné: 120 Kč, studenti, senioři: 90 Kč.

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2019
Datum lokální premiéry: 6. duben 2019

Galerie

Informace o akci a jejím konání