Ženy Jindřicha VIII. aneb chudák král(em)

Ženy Jindřicha VIII. aneb chudák král(em)

Přijďte se podívat na veselou komedii s krásnými kostýmy, nápaditou scénou, a hlavně zajímavým příběhem s humornými i napjatými výstupy v podání tří desítek řečických ochotníků.

BONUS PRO PŘEDPLATITELE

ŽENY JINDŘICHA VIII. ANEB CHUDÁK KRÁL(EM) – Divadelní spolek J. K. Tyl Kardašova Řečice

Přijďte se podívat na veselou historickou komedii s krásnými kostýmy, nápaditou scénou, a hlavně zajímavým příběhem s humornými i napjatými výstupy v podání tří desítek řečických ochotníků. Hlavní postavou děje je Jindřich VIII Tudor, král Anglie, který podřizuje svému přání – mít dědice rodu – vše, i lásku svých žen. Inscenace mnoho čerpá z historické předlohy, která je pochopitelně upravena a potkávají se zde nejen téměř všechny Jindřichovy manželky, ale i králův dvojník – hospodský Jindra. Nu a osud dvojníků v divadelních příbězích je už takový, že se sobě podobní prohodí. Živočišný a poživačný anglický král se tak ocitne v hostinci s šenkýřkou Aničkou a třemi syny hospodského. Zato usedlý, a ne příliš bystrý výčepní usedne na Tudorově trůnu, kde čelí nejen intrikám svého rádce Thomase Cromwella a kardinála Wolseyho, ale především svodům a pletichám ŽEN! Žen, u kterých ani sám král nepoznal, zda touží po jeho srdci nebo koruně. A kterou z nich bude nakonec zdobit titul královny? Bude to Kateřina Aragonská, Anna Boleynová, Jana Seymourová, Anna Klévská, nebo si na krále několik let počká mladičká Kateřina Howardová?

Hrají: M. Dvořák, E. Vítová, J. Marešová, M. Filipová, B. Volfová, S. Zavadilová, P. Pech, P. Nekut, J. Chvojková, J. Chvojka, M. Dvořák, A. Dvořák, J. Rejhons, V. Rejhonsová, V. Svobodová, R. Budík, T. Karas, K. Filipová, E. Zavadilová, P. Zavadil a J. Dvořák. Napsali: Martin Glaser a Olga Šubrtová, režie: Radka Volfová.

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2022

Galerie

Informace o akci a jejím konání