Král Šumavy: Fantom temného kraje

Král Šumavy: Fantom temného kraje

Veselský filmový klub ve spolupráci s Voyo. Nové české drama Davida Ondříčka v hlavní roli s Oskarem Hesem. Film budeme promítat přímo v den nedožitých 99. narozenin Josefa Hasila.

KRÁL ŠUMAVY: FANTOM TEMNÉHO KRAJE

Veselský filmový klub ve spolupráci s Voyo. Nové české drama Davida Ondříčka v hlavní roli s Oskarem Hesem. Film vznikl podle knižní předlohy Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy: Román o Josefu Hasilovi a můžete jej vidět pouze jako trilogii na Voyo. Do kin snímek nepůjde. Film budeme promítat přímo v den nedožitých 99. narozenin Josefa Hasila.

Je jaro 1948. Ještě neodezněla radost z míru, a už se Východ i Západ bojí třetí světové války. Oba světy od sebe oddělují hluboké lesy Šumavy. V kuchyni Sboru národní bezpečnosti ve Zvonkové slouží čtyřiadvacetiletý kuchtík Josef Hasil. Divoký kluk. Stihl už zažít válku v německém pracovním lágru i jako spojka mezi partyzány. Teď touží především po zábavě, dobrodružství, volnosti. To poslední, o co se zajímá, je politika. České krimi drama/thriller, 2022, stopáž 180 minut.

Víceúčelový sál KD od 18 hodin, vstupné: 90 Kč.

Délka akce: 180 minut
Rok výroby: 2022

Galerie

Informace o akci a jejím konání