Divadelní předplatní podzim 2022

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ PODZIM 2022 – KULTURNÍ DŮM VESELÍ NAD LUŽNICÍ

• Úterý 11. října

OBČAN PRVNÍ JAKOSTI

Divadlo Na Jezerce

Má mít každý volební právo? Jan Hrušínský, Kristýna Hrušínská a další v řízné komedii o tom, kam až může vést lidská blbost a kam až nás může dovést jistota, že naše pravda je jediná správná? V rámci živého vysílání televizní talkshow se setkáváme s pěticí náhodně vybraných diváků, a tak trochu nesmiřitelných názorových oponentů. Ti společnými silami, nebo spíš prostřednictvím neřízených hádek a střetů, hledají hypotetické desatero kritérií a hodnot, na základě kterých by se přidělovalo nebo odebíralo volební právo. Otázkou ale zůstává, zda potřebných kvalit dosahují sami členové této komise.

Hrají: Daniel Šváb, Miluše Šplechtová, Nela Boudová, Kristýna Hrušínská, Libor Hruška, Martin Sitta a Jan Hrušínský. Autor textu a režie Matěj Balcar, produkce Jan Hrušínský, scéna Jan Balcar, kostýmy Hanna Soukupová, asistent režie Ondřej Dvořák, zvukový design Ladislav Greiner.

Vstupné mimo předplatné: 520 Kč, prodej vstupenek od 16.08.2022.

 

• Středa 2. listopadu

ŠEST TANEČNÍCH HODIN V ŠESTI TÝDNECH

Divadlo Bolka Polívky

Strhující herecký duet o lidské opuštěnosti a nikdy neumírající naději v lepší zítřky. Šest týdnů tance, šest týdnů porozumění a hledání společné řeči. Madame Lily Harrison si najímá Michaela Minettiho, aby ji naučil swing, tango, valčík, foxtrot, cha-chu a moderní tanec. Oba prochází těžkým životním obdobím a i přesto, že spolu zdánlivě nemají nic společného nakonec najdou společnou řeč a vzájemně si pomůžou. 

Hrají: Chantal Poullain a Martin Kraus. Režie: Zdeněk Dušek, překlad: Pavel Dominik, autor: Richard Alfieri. Délka představení: 130 minut + přestávka. 

Vstupné mimo předplatné: 410 Kč, prodej vstupenek od 16.08.2022.

 

• Úterý 22. listopadu  

REJŽÁK Z PRAHY

Bechyňský divadelní spolek Lužnice. Hra v letošním roce zvítězila v přehlídce O Štít města Prachatic, získala ceny za herecké výkony a za inscenaci. BDS Lužnice oslavil nedávno 165. výročí vzniku a patří mezi nejstarší ochotnické soubory v republice. V současné době má třicet, více či méně aktivních členů. Sami si určují svou dramaturgii s podílem vlastní dramatické tvorby a každým rokem se účastní krajských i národních přehlídek amatérského divadla.

Rejžák z Prahy je veselá komedie o trampotách amatérského souboru z malého města, která velmi příhodně dává nahlédnout do zákulisí ochotnického souboru. Do letitého venkovského ochotnického souboru, zmítaného malou vnitřní krizí, se vloudí suverénní divadelník z Prahy, který všemu divadelnímu beze zbytku rozumí, všude byl a každého zná. Nabídne souboru inscenování ultra avantgardního textu zámořského genia pod vlastním režijním vedením. Soubor souhlasí a Rejžák se dostává do postavení mesiáše, který je pro ně zpočátku vykupitelem, zahrnovaným obdivem, později však zdrojem skepse a pochybování. Rejžákovo divadelní „evangelium“ nonsensu a absurdity je přijímáno jako písmo svaté až do okamžiku, než soubor zjistí, že vykupitel nic nevyřeší. Ne, že nic neumí, to ne, ale že je z marasmu nevyvede ke světlu ramp. Tehdy Rejžáka ukřižují zcela v duchu jeho dogmat, to jest dovedou ho do situace, kdy je přinucen se na jevišti obnažit, tak jak to původně právě on necitlivě požadoval po členkách souboru.

Hrají: Jaroslav Mrzena, Míla Vybíhalová, Ela Lehmanová, Bea Zalubelová nebo Ivi Balatá, Péťa Šulcová, Janička Michelová, Vláďa Vybíhal nebo Čenda Roubal, Petr Šulc nebo Jirka Beneš, Mára Dražďák nebo Michal Korbel, Martina Mrzenová a nápověda. Režie: Karel Votruba, předloha: Jaromír Břehový.

Vstupné mimo předplatné: 130 Kč, prodej vstupenek od 16.08.2022.

 

Cena předplatného je: 960 Kč.

Prosíme stávající i nové předplatitele, aby si své předplatenky rezervovali a zaplatili do 15.08.2022. Od 16.08.2022 bude probíhat prodej vstupenek na jednotlivá divadelní představení.

Začátky představení jsou vždy v 19:00 hodin.

Galerie