Divadelní předplatné jaro 2023

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2023

MOŽNOST ZAKOUPIT DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2023 JSME PRODLOUŽILI AŽ DO 29. LEDNA 2023. 

Cena předplatného je 980 Kč.

Předplatné lze objednat a zakoupit pouze v kanceláři KD nebo po tel. domluvě.

Vstupenky na jednotlivá představení je možné zakoupit i on-line.

 

Úterý 21. března od 19 h 

LORDI – NEXT PICTURE

Salonní komedie na motivy korespondence Oscara Wildea a Robbieho Rosse. Tři rozpustilí lordi hrají mezi sebou tajnou hru, ve které si rozdělují dámy a za úspěchy či neúspěchy s nimi, si nadělují červené a černé body. Až jednoho dne, jeden z lordů poruší pravidla hry a nastane neřešitelný problém. Hru inspirovanou touto korespondencí Oscar Wilde a Robbie Rosse již nedokončili. Po 15 letech práce na rekonstrukci hry ji dokončili kreativci z okruhu NEXT PICTURE. V Praze byla uvedena ve světové premiéře a je s úspěchem hrána na českých divadelních prknech od roku 2006.

Hrají: Martin Hofmann, Filip Rajmont a Peter Serge Butko. Překlad a dramaturgie: Ivan Remias, režie: Peter Serge Butko. Délka představení: 120 minut včetně přestávky.

 

Sobota 8. dubna od 17 h 

ŠTĚSTÍ – Divadlo Palace

V novince Divadla Palace uvidíte Hynka Čermáka a Lucii Vondráčkovou. Komedie pro muže a ženu. Svižná, vtipná, nepostrádá ale vážnější tóny. Nejspíš to znáte sami. Náhodné setkání vás svede dohromady s někým, kdo vás nesmírně přitahuje. Drobným problémem je, že vaše světonázory jsou zcela, ale zcela neslučitelné. Luisa je svobodná spisovatelka. Alexander je majitel restaurace uprostřed rozvodu. Luisa nemá žádné děti. Alexander má tři dcery. Luisa má mnoho zájmů. Alexander se, kromě žen a své restaurace, nezajímá o nic. Spojuje je snad jen strach ze stárnutí a ze samoty... a rozhodnutí, že zkusí štěstí spolu. A tehdy se Alexander dozví to poslední, co by chtěl v počátcích nového života slyšet...

Hrají: Luisa – Lucie Vondráčková, Alexander – Hynek Čermák, hlas policistky – Zuzana Slavíková. Předloha: Eric Assous, překlad: Alexander Jerie, režie: Ondřej Zajíc.

 

BONUS PRO PŘEDPLATITELE

Neděle 19. února od 19 h 

ŽENY JINDŘICHA VIII. ANEB CHUDÁK KRÁL(EM) – Divadelní spolek J. K. Tyl Kardašova Řečice

Přijďte se podívat na veselou komedii s krásnými kostýmy, nápaditou scénou, a hlavně zajímavým příběhem s humornými i napjatými výstupy v podání tří desítek řečických ochotníků. Hlavní postavou děje je Jindřich VIII Tudor, král Anglie, který podřizuje svému přání – mít dědice rodu – vše, i lásku svých žen. Inscenace mnoho čerpá z historické předlohy, která je pochopitelně upravena a potkávají se v něm nejen téměř všechny Jindřichovy manželky, ale i králův dvojník – hospodský Jindra. Nu a osud dvojníků v divadelních příbězích je už takový, že se sobě podobní prohodí. Živočišný a poživačný anglický král se tak ocitne v hostinci s šenkýřkou Aničkou a třemi syny hospodského. Zato usedlý, a ne příliš bystrý výčepní usedne na Tudorově trůnu, kde čelí nejen intrikám svého rádce Thomase Cromwella a kardinála Wolseyho, ale především svodům a pletichám ŽEN! Žen, u kterých ani sám král nepoznal, zda touží po jeho srdci nebo koruně. A kterou z nich bude nakonec zdobit titul královny? Bude to Kateřina Aragonská, Anna Boleynová, Jana Seymourová, Anna Klévská, nebo si na krále několik let počká mladičká Kateřina Howardová?

Hrají: M. Dvořák, E. Vítová, J. Marešová, M. Filipová, B. Volfová, S. Zavadilová, P. Pech, P. Nekut, J. Chvojková, J. Chvojka, M. Dvořák, A. Dvořák, J. Rejhons, V. Rejhonsová, V. Svobodová, R. Budík, T. Karas, K. Filipová, E. Zavadilová, P. Zavadil a J. Dvořák. Napsali: Martin Glaser a Olga Šubrtová, režie: Radka Volfová.

 

 

Galerie

Ženy Jindřicha VIII. aneb chudák král(em)

BONUS PRO PŘEDPLATITELE ŽENY JINDŘICHA VIII. ANEB CHUDÁK KRÁL(EM) – Divadelní spolek J. K. Tyl Kardašova Řečice Přijďte se podívat na veselou historickou komedii s krásnými kostýmy, nápaditou scénou, a hlavně zajímavým příběhem s humornými i napjatými výstupy v podání tří desítek řečických ochotníků. Hlavní postavou děje je Jindřich VIII Tudor, král Anglie, který podřizuje svému přání – mít dědice rodu – vše, i lásku svých žen. Inscenace mnoho čerpá z historické předlohy, která je pochopitelně upravena a potkávají se zde nejen téměř všechny Jindřichovy manželky, ale i králův dvojník – hospodský Jindra. Nu a osud dvojníků v divadelních příbězích je už takový, že se sobě podobní prohodí. Živočišný a poživačný anglický král se tak ocitne v hostinci s šenkýřkou Aničkou a třemi syny hospodského. Zato usedlý, a ne příliš bystrý výčepní usedne na Tudorově trůnu, kde čelí nejen intrikám...

LORDI - NEXT PICTURE

LORDI – NEXT PICTURE Salonní komedie na motivy korespondence Oscara Wildea a Robbieho Rosse. Tři rozpustilí lordi hrají mezi sebou tajnou hru, ve které si rozdělují dámy a za úspěchy či neúspěchy s nimi, si nadělují červené a černé body. Až jednoho dne, jeden z lordů poruší pravidla hry a nastane neřešitelný problém. Hru inspirovanou touto korespondencí Oscar Wilde a Robbie Rosse již nedokončili. Po 15 letech práce na rekonstrukci hry ji dokončili kreativci z okruhu NEXT PICTURE. V Praze byla uvedena ve světové premiéře a je s úspěchem hrána na českých divadelních prknech od roku 2006. Hrají: Martin Hofmann, Filip Rajmont a Peter Serge Butko. Překlad a dramaturgie: Ivan Remias, režie: Peter Serge Butko. Délka představení: 120 minut včetně přestávky.

Štěstí - Divadlo Palace

ŠTĚSTÍ – Divadlo Palace V novince Divadla Palace uvidíte Hynka Čermáka a Lucii Vondráčkovou. Komedie pro muže a ženu. Svižná, vtipná, nepostrádá ale vážnější tóny. Nejspíš to znáte sami. Náhodné setkání vás svede dohromady s někým, kdo vás nesmírně přitahuje. Drobným problémem je, že vaše světonázory jsou zcela, ale zcela neslučitelné. Luisa je svobodná spisovatelka. Alexander je majitel restaurace uprostřed rozvodu. Luisa nemá žádné děti. Alexander má tři dcery. Luisa má mnoho zájmů. Alexander se, kromě žen a své restaurace, nezajímá o nic. Spojuje je snad jen strach ze stárnutí a ze samoty... a rozhodnutí, že zkusí štěstí spolu. A tehdy se Alexander dozví to poslední, co by chtěl v počátcích nového života slyšet... Hrají: Luisa – Lucie Vondráčková, Alexander – Hynek Čermák, hlas policistky – Zuzana Slavíková. Předloha: Eric Assous, překlad: Alexander Jerie, režie: Ondřej Zajíc.