Veselské slavnosti 2017

Generálním partnerem letošního ročníku slavností byla značka Nutrilove společnosti Partner in pet Food. Dalšími partnery byly tyto společnosti a instituce: Jihočeský kraj, Čevak, Maba Prefa, Rumpold, RM Gastro, Sdružení měst a obcí Bukovská voda, Fontea, Grena, VTR Computers, Jinos-Agro, A3 projekt, Efko, Mikrochem LKT, Restaurace Beseda Michal Štefko, Pavus, Vesco a Kapex.  

Slavnosti pro Vás připravili pracovníci Kulturního domu ve spolupráci s komisí kultury a cestovního ruchu, občerstvením u Hokejky a Společenstvím veselských bojovníků. Na programu se podíleli manželé Kalvasovi, Jiří Pecha a jeho družina, Základní umělecká škola ve Veselí nad Lužnicí, Mažoretky a žáci devátých tříd Základní školy Blatské sídliště, žáci i učitelé Střední odborné školy ekologické a potravinářské a ohňostrůjci Radek a Michal Virtovi, nezměrnou energii během svých moderátorských vstupů předával Marek Máca Cihlář a na malé scéně i Michal Vránek. O přípravu akce a úklid se výborně postaraly Veselské služby – obě střediska, jak technické služby v čele s Jiřím Kašparem, tak bytová správa pod taktovkou Jaroslava Bendy, elektrický proud skvěle usměrňoval Jaroslav Malec. Nad pořádkem bděla a řešení nestandartních situací bravurně zvládala městská policie, vstříc nám vycházeli také členové místního oddělení PČR. O přípravu a administrativu dopravní situace se postaral Miroslav Chlistovský a ing. Libuše Nováková z veselského městského úřadu. O maximální propagaci se staraly pracovnice infocentra Lenka Horejsková a Michaela Moudrá.

Všem výše jmenovaným patří můj veliký dík. A samozřejmě bez finančního zajištění by se slavnosti nemohly konat a tak děkujeme vedení města a starostovi Ladislavu Sýkorovi za zajištění výše jmenovaných sponzorů.

Soutěže Veselských slavností

Jízdy z kopce se letos účastnila pouze čtyři jezdidla. Opět nezklamali veselští dobrovolní hasiči a hasičky. Zasloužené prvenství si vybojovaly krásné kankánové tanečnice s barmanem a jezdidlem nazvaným Švestkový saloon, druhá příčka patřila sportovně divadelnímu skeči To nejlepší z biatlonu, na které se podíleli Marika Syrovátková, Zuzka Pilsová, Eliška Šanderová, Jana Nešpolová, Saša Werner, Eliška Kalvasová, Radim Paďourek, Gabča Wernerová, Míša Vedral a Klárka Sedláčková. Třetí místo vybojovala dvě jezdidla veselských dobrovolných hasičů, která nakonec sehrála společnou scénku - Antikonfliktní protikuřácký tým a Hospoda U zoufalce.

Na plavbu netradičních plavidel se vydalo pět plavidel, tradiční účastníky přijela podpořit dvojice plavidel z Horní Pěny, kde v létě pořádají Neckyádu. O prvenství se jako obvykle nenechali připravit horusičtí dobrovolní hasiči, se shodným počtem bodů a tudíž i na druhém místě skončila tři plavidla – Pirát Sarah Kratochvílové, Hobit (Gandalf a Tauriel) v podání Jiřího Pechy a Evy Sýkorové a Hajzlbába Miloše Kupky. Třetí příčku obsadilo plavidlo s názvem Madeta Miloše Kupky.