Veselské slavnosti 2012

Poděkování partnerům                   

Finančním příspěvkem tyto slavnosti podpořilo Ministerstvo kultury České republiky a  Jihočeský kraj. Na programu se sponzorsky podílela firma VTR Computers s.r.o. Finančními sponzory byly tyto společnosti: A3 Projekt s.r.o., Commet plus spol. s r.o., Čevak a.s., efko CZ s.r.o., Fontea a.s., GRENA a.s., Kapex s.r.o., Lunapark Bohuslav Habich, Machland s.r.o., Maba Prefa spol s.r.o., Partner in Pet Food s.r.o., RUMPOLD s.r.o., VESCO spol. s r.o. Ceny do soutěží věnovali: Město Veselí nad Lužnicí, Madeta a.s., Obchůdek u Sjuelin Zuzana Mylerová, Peta Bohemia Pekárna Soběslav, VTR Computers.

Zvláštní poděkování za pomoc či podporu patří pánům Marku Cihlářovi a Jiřímu Pechovi, kteří na této akci odvedli naprosto nezištně velký kus práce.

Dále děkujeme firmě Elektro Legát Soběslav, Povodí Vltavy, s. p., Veselským službám s.r.o. - Jaroslavu Bendovi a Jiřímu Kašparovi, Karlu a Michalu Bláhovým, veselskému oddělení Policie České republiky v čele s Mjr. Petrem Nováčkem, strážníkům Radoslavu Virtovi a Vítu Uzlovi, ohňostrůjci Radoslavu Virtovi, veselským dobrovolným hasičům.

Pitný režim pro účinkující zajišťovala firma Fontea a.s.

Současně chci poděkovat účastníkům kostýmovaného průvodu, kteří v horkém počasí naprosto disciplinovaně zvládli své role a připravili návštěvníkům nevšední zážitek. Za režijní vedení děkuji Mgr. Jaromíru Hruškovi z českokrumlovského divadla. Poděkování si zaslouží také manželé Prokešovi a Jezdecký klub Dolli Zálší zastoupený „královnou“ Radkou Líkařovou, kteří poskytli koně a jezdce do kostýmovaného průvodu a pan Krajíček za ztvárnění Karla IV. Bezchybné zázemí na naší faře vytvořili P. Dr. Vlastimil Kročil a Zdeněk Zelenka, za což jim také patří velký dík.

Děkuji i členům Gaudia a veselského Chrámového sboru, učitelům i žákům veselské ZUŠ v čele s Janem Zahradníkem, Aleně Hrádkové a veselským mažoretkám, Lence Martinů a Stáně Jírovcové z DDM Veselí, členkám Českého červeného kříže v čele s Monikou Škrdlovou, Janu Bendovi a jeho čtyřnohým přátelům, chlapcům z Let´s Fly – Petru Hynkovi, Stanislavu Absolonovi a Michalu Vránkovi i Žádným hwjezdám ze SOŠEP a Klubu armády České republiky Žižkova vozba.

A nelze opomenout poděkování vedení našeho města – panu starostovi Mgr. Jaromíru Novákovi, Ing. Václavovi Matějů, úředníkům státní správy či samosprávy, jež ochotně pomáhali s vyřizováním potřebných náležitostí pro hladký průběh akce i zaměstnankyním infocentra.

Všem jmenovaným ještě jednou srdečně děkuji.

Marcela Rybářová 

SOUTĚŽE VESELSKÝCH SLAVNOSTÍ

Jízda z kopce na čemkoliv

Letos jste mohli vidět jedenáct jezdidel, první tři místa obsadila vozítka z dílny veselských dobrovolných hasičů – 1. Akvabely z Arabely a vodník Fanouš, 2. Hon na méďu Béďu a 3. Modrá je dobrá. Další vozidla se umístila v tomto pořadí: 4. Pojízdná vinotéka MUDr. Ratha, 5. Tryskomyš v nesnázích, 6. Sherlock Holmes & Dr. Watson – všechna z dílny SDH Veselí, 7. Nákladní autíčko p. Karla Dlouhého, 8. Ferenc, Lorenc a služební vozidlo Radka Virta a Vítka Uzla. O deváté a desáté místo se se stejným počtem bodů podělili První pomoc Miroslavy Chodilové a Jany Havlíčkové a Italský zmrzlinář Carlo Fukallini opět z dílny SDH Veselí a 11. místo obsadily Divoké sáně Sandry Kolářové.

Netradiční plavidla

Letos jsme na vodě mohli spatřit kromě doprovodného člunu SDH Veselí pouze tři plavidla, takže všechna obsadila medailové pozice. 1. místo vybojovala Nemocnice na vodě, kterou zhotovili členové SDH Horusice, druhé místo obsadila Parta z DCD s plavidlem EURO 2012 a na třetím místě se umístili KISSáci, které zhotovili studenti SOŠEP.

FOTOSOUTĚŽ

Ve fotosoutěži vyhlášené u příležitosti 650. výročí udělení městských práv Veselí se sešlo 88 prací celkem 18 autorů, z toho jednoho v kategorii do 10 let, čtyř v kategorii 11 - 15 let a 13 v kategorii 16 a více let. Porota ve složení Vlastimil Slabý, Mgr. František Stropek, Mgr. Andrea Frídová neměla vůbec lehkou práci. Různorodostí jednotlivých témat se velice těžko porovnávaly jednotlivé kategorie. Proto jsme nakonec přistoupili k řešení, kdy při Veselských slavnostech byli vyhodnoceni pouze absolutní vítězové z každé kategorie. V průběhu Veselských slavností a dále v průběhu prázdnin až do poloviny září budou mít návštěvníci výstavy možnost vybrat z jejich pohledu pět nejlepších fotografií a  26. září uspořádáme Setkání s autory, při kterém vyhodnotíme diváckou anketu.

Výstava je otevřena při akcích konaných v malém a velkém sále KD a také po telefonické dohodě i mimo tento čas.

Vítězové každé kategorie:

16 a více let - Jiří Hruška - Ranní rozbřesk

11 – 15 let - Tereza Jarošová - Támhle

Do 10 let - Ondřej Dušek - Co v kuchyni chybí?