Veselská ozvěna 2018

 

Veselská ozvěna 2018

Devátý ročník festivalu koncertů duchovní hudby Veselská ozvěna 2018 potěšil opět více diváků. Devět koncertů v kostelech ve Veselí a v jeho okolí nabídlo rozmanité komorní celky. Kromě stálice festivalu – veselského chrámového sboru - si bylo možné vychutnat dua flétny a kytary, harfy a zpěvu, virginalu a violy, tria dvou kytar a zpěvu, klavíru, klarinetu a cella, saxofonového kvartetu a žesťového septetu.

Finančně byla letošní ozvěna podpořena Městem Veselí nad Lužnicí, z grantových programů Jihočeského kraje a Nadace Život Umělce a Městysem a OKZ Dolní Bukovsko. Díky těmto partnerům můžeme zvát na náš festival profesionální hudebníky i tělesa.

Za to, že se u nás dobře cítí nejen diváci, ale i účinkující, můžeme poděkovat duchovním správcům jednotlivých farností Paterům Stanislavu Brožkovi, Josefu Stolaříkovi, Václavu Hesovi a Josefu Staňkovi, kostelníkům i farníkům na jednotlivých místech a také zástupcům místních samospráv v Bošilci, Bukovsku, Drahově, Dráchově, Hamru a Modré Hůrce. Vycházejí nám vstříc, propůjčují nám své prostory jako zázemí pro účinkující a pomáhají s propagací. Můj dík si zaslouží Václav Jelínek, veselský kronikář, který dokumentuje tento celý cyklus nejen obrazově, ale i zvukově. Největší poděkování však patří divákům. Opět je letošní počet diváků nejvyšším ze všech ročníků, průměrná návštěvnost byla 94 diváků a tak doufejme, že v příštím desátém jubilejním ročníku překonáme stovku.