Veselské slavnosti 2023

Veselské slavnosti 2023

Městské slavnosti s dlouholetou tradicí.

Pátek 23. a sobota 24. června

VESELSKÉ SLAVNOSTI

V pátek nás čeká vystoupení žáků a učitelů veslské ZUŠ, skupin Jen tak tak, Nerez a Lucia, Petr Kolář s kapelou a večer završí Jiří Schelinger Tribute Mladen Djelmo. V sobotním programu najdete soutěž O nejchutnější guláš, Řehečské kvarteto, Fookin´Guns, Cihelnu a spol., Jana Bendiga, nebude chybět Jízda z kopce na čemkoliv, cimbálovka v podání Hudců z Kyjova, slovenská skupina No Name a program zakončí tradiční vystoupení skupiny Wohryzek Band. Moderovat hlavní scénu bude samozřejmě Marek Máca Cihlář. Připraven je i Dinoo ostrov pro děti, lunapark a další doprovodné akce. Hlavní scéna bude opět umístěna na náměstí T. G. Masaryka, program uvidíte u občerstvení Hokejka, v kulturním domě či v SOŠEP.

Sestavte jezdidlo pro Jízdu z kopce na čemkoli a zúčastněte se soutěže O nejchutnější guláš

Již tradičně proběhne v rámci Veselských slavností soutěž Jízda z kopce na čemkoli, a to v sobotu 24. června. Sestavte vtipné vozítko, jezdidlo a porota vyhodnotí jeho originalitu. Trasa pro Jízdu z kopce je již tradičně na náměstí T. G. Masaryka od prodejny obuvi k Besedě. Pro posádky je již tradičně připraveno startovné naruby – posádka každého dopravního prostředku obdrží 2000 Kč. Veselské slavnosti jsou jedinečné právě díky jezdidlům, vyrobte originální jezdidlo a společně podpořme a zachovejme tuto tradici. Městských hudebních slavností je mnoho, ale jezdidla máme jen ve Veselí nad Lužnicí.

Po roční pauze se o letošních Veselských slavnostech uskuteční 7. ročník soutěže O nejchutnější guláš, a to v sobotu 24. června. Zázemí nám opět poskytne občerstvení Na Hokejce. Vařit se začne v 10 hodin, sraz pro soutěžící bude v 9:30 hodin a guláše musí mít všechny soutěžní týmy hotové do 14. hodiny, poté proběhne hodnocení poroty, která vybere nejchutnější guláš. Soutěžním týmům zajistíme hovězí maso a dřevo na otop, další ingredience k dochucení si každý zajistí sám. V průběhu vaření zahraje Řehečské kvarteto, jedná se o hudebně divadelní formaci a uslyšíte nejen české lidové a zlidovělé písně, ale i ukázky izraelské hudby, neboť členem je přední izraelský akordeonista Pavel Koren, který prožil školní léta ve Veselí nad Lužnicí. O moderování se jako již tradičně postará Michal Vránek.

Soutěžící jezdidel i gulášů se můžou přihlásit do 9. června na e-mailové adrese info@kd-veseli.cz nebo na telefonu 603 495 985. Výherci budou oceněni i věcnými cenami od našich sponzorů a partnerů.

Délka akce: 480 minut
Rok výroby: 2023

Galerie

Informace o akci a jejím konání