Veselské slavnosti 2024

Veselské slavnosti 2024

Tradiční Veselské slavnosti se letos uskuteční v termínu pátek 21. a sobota 22. června 2024.

VESELSKÉ SLAVNOSTI 2024

Tentokrát diváky potěší David Koller, Pekař, Jakub Smolík, naše pozvání přijala také rumunská dechovka Fanfare Ciocarlia. Šárka Vaňková s Fredy Bittner bandem zazpívá největší hity Ivety Bartošové. Vystoupením Veselky připomeneme 100. výročí narození zakladatele této dechové hudby a žíšovského rodáka Ladislava Kubeše. Dále se můžete těšit na Kamelot tribute, nebudou chybět ani naše stálice – Cihelna a spol., Wohryzek band i Veselské mažoretky. V sobotním programu je připravena Slackshow – neuvěřitelné kousky na trickline, přechod náměstí ve výšce na highline či workshop pro zájemce, i dětská show s tancujícím psem a písničkami od Pokáče Áňa, Pó a pes Barney.

Zajímavostí i tradicí při Veselských slavnostech je recesistická akce Jízda z kopce na čemkoli (v sobotu), kdy Veseláci baví sami sebe. Kdokoli může vyrobit originální jezdidlo, sjet danou trasu na náměstí T. G. Masaryka a ucházet se o medailová místa v této soutěži. Hodnotí se umělecký dojem jezdidla i celé jízdy.

Další soutěží bude letos již 8. ročník soutěže O nejchutnější guláš. A než se uvaří, mohou se diváci dozvědět zajímavosti o jídle, zasoutěžit si v pití piva či pojídání párků na čas.

Soutěžící jezdidel i gulášů se můžou přihlásit do 13. června na e-mailové adrese info@kd-veseli.cz nebo na telefonu 603 495 985. Výherci budou oceněni i věcnými cenami od našich sponzorů a partnerů.

Nesmíme zapomenout ani na doprovodný program – prohlídky školního minipivovaru SOŠEP, výstavu Barbie nás baví, lunaparkové atrakce a další.

Veselské slavnosti proběhnou na náměstí T. G. Masaryka, na tábořišti Ostrov a u Kulturního domu Veselí nad Lužnicí. Vstupné je i letos zdarma.

Délka akce: 540 minut
Rok výroby: 2024

Galerie

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Pátek, 21. 6. - 15:30
Název: Veselské slavnosti 2024
Cena: 0,00 Kč
Místo: KD Veselí n. L.
Třída Čs. armády 560
391 81 Veselí nad Lužnicí
Zobrazit na mapě
Sobota, 22. 6. - 10:00
Název: Veselské slavnosti 2024
Cena: 0,00 Kč
Místo: KD Veselí n. L.
Třída Čs. armády 560
391 81 Veselí nad Lužnicí
Zobrazit na mapě