Divadelní předplatné jaro 2024

KULTURNÍ DŮM VESELÍ NAD LUŽNICÍ               

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2024

Cena předplatného je 1.080 Kč.

Začátky představení jsou vždy v 19 hodin ve velkém sále kulturního domu.

Prosíme stávající i nové předplatitele, aby své předplatenky zaplatili od 01.12.2023 do 31.01.2024, rezervace je možná od 01.11.2023.

Předplatné lze objednat a zakoupit pouze v kanceláři KD nebo po tel. domluvě.

Vstupenky na jednotlivá představení je možné zakoupit i on-line.

 

Čtvrtek 29. února

FACHMAN – Divadelní spolek Frída

Martin Trnavský v romantické komedii ze stavebního prostředí. Fachman čelí výzvě, která je mimo dosah jeho společenského zařazení. Fachmanův svět je stavba. Nikdy nepřečetl žádnou knihu, má problémy s vyjadřováním… Za Fachmana totiž mluví jeho ruce! Jeho protikladem je svět jeho manželky. Ta vystudovala Filosofickou fakultu a od útlého věku velmi ráda čte. I když se zdá, že je jejich vztah sociálně nevyvážený, opak je pravdou. Možná je to tím, že se po celou dobu ve svých protikladech navzájem doplňovali. A to až do momentu autohavárie Fachmanovy ženy… Jedná se o třetí One Man Show/monodrama Martina Trnavského, kterým završuje cyklus svých autorských monodramat.

Hraje: Martin Trnavský, autor, scénář a režie: Jakub Nvota, délka: 90 minut bez přestávky.

 

Čtvrtek 21. března

SKLENĚNÝ STROP – Divadlo Ungelt

Tatiana Dyková jako alternativní Kyra a Jiří Langmajer jako bohatý obchodník Tom. Dva rozdílné světy, dva nesmiřitelné přístupy k životu a jeden společný pocit viny, kterého se nejde zbavit. Fascinující střet dvou silných osobností, které se nedokáží přestat milovat, ačkoli je všechno proti.

Hrají: Tatiana Dyková, Jiří Langmajer, Matěj Převrátil a Vladimír Pokorný, autor: David Hare, překlad: Jan Šotkovský, režie: Vít Vencl, délka představení: 2 hodiny včetně přestávky.

 

Úterý 9. dubna

MODELKA XXL – MonAmour Mnich

Existuje jen jedna forma nesmrtelnosti – stát se modelkou. Mezi dietami, nutričními hodnotami, cvičením a neustálou masáží všech možných médií se Vendy, která se rozhodně vymyká rozměrovým tabulkám ideální ženy, snaží natočit medailonek finalistky Miss XXL. A že to úkol není lehký, ale o to více vtipný, to je víc než jisté. Hra byla oceněna na Národní přehlídce divadel jednoho herce Kaznějov 2019 – cena za herecký výkon, Čestné uznání za režii, doporučení na zařazení inscenace na program festivalu Jiráskův Hronov 2019 a na Dačickém kejklování 2019 – cena za herecký výkon, doporučení na Národní přehlídku divadel jednoho herce Kaznějov 2019.

Hraje: Monika Nováková, předloha: Vendula Borůvkova, režie: Bety Minářů.

Galerie

Fachman - Divadelní spolek Frída

Vstupenky ZDE Martin Trnavský v romantické komedii ze stavebního prostředí. Fachman čelí výzvě, která je mimo dosah jeho společenského zařazení. Fachmanův svět je stavba. Nikdy nepřečetl žádnou knihu, má problémy s vyjadřováním… Za Fachmana totiž mluví jeho ruce! Jeho protikladem je svět jeho manželky. Ta vystudovala Filosofickou fakultu a od útlého věku velmi ráda čte. I když se zdá, že je jejich vztah sociálně nevyvážený, opak je pravdou. Možná je to tím, že se po celou dobu ve svých protikladech navzájem doplňovali. A to až do momentu autohavárie Fachmanovy ženy… Jedná se o třetí One Man Show/monodrama Martina Trnavského, kterým završuje cyklus svých autorských monodramat. Hraje: Martin Trnavský, autor, scénář a režie:Jakub Nvota, bez přestávky. Vstupné: 390 Kč. Na divadelní představení lze zakoupit vstupenky samostatně nebo v rámci Divadelního předplatného jaro 2024 (celkem...

Skleněný strop - Divadlo Ungelt

Vstupenky ZDE Tatiana Dyková jako alternativní Kyra a Jiří Langmajer jako bohatý obchodník Tom. Dva rozdílné světy, dva nesmiřitelné přístupy k životu a jeden společný pocit viny, kterého se nejde zbavit. Fascinující střet dvou silných osobností, které se nedokáží přestat milovat, ačkoli je všechno proti. Hrají: Tatiana Dyková, Jiří Langmajer, Matěj Převrátil a Vladimír Pokorný, autor: David Hare, překlad: Jan Šotkovský, režie: Vít Vencl, délka představení: 2 hodiny včetně přestávky. Vstupné: 660 Kč. Na divadelní představení lze zakoupit vstupenky samostatně nebo v rámci Divadelního předplatného jaro 2024 (celkem 3 divadelní představení) - prodej spustíme 15.11.2023. DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2024 Cena předplatného je 1.080 Kč. Začátky představení jsou vždy v 19 hodin ve velkém sále kulturního domu. Prosíme stávající i nové předplatitele, aby své předplatenky zaplatili od...

Modelka XXL - MonAmour Mnich

Vstupenky ZDE Existuje jen jedna forma nesmrtelnosti – stát se modelkou. Mezi dietami, nutričními hodnotami, cvičením a neustálou masáží všech možných médií se Vendy, která se rozhodně vymyká rozměrovým tabulkám ideální ženy, snaží natočit medailonek finalistky Miss XXL. A že to úkol není lehký, ale o to více vtipný, to je víc než jisté. Hra byla oceněna na Národní přehlídce divadel jednoho herce Kaznějov 2019 – cena za herecký výkon, Čestné uznání za režii, doporučení na zařazení inscenace na program festivalu Jiráskův Hronov 2019 a na Dačickém kejklování 2019 – cena za herecký výkon, doporučení na Národní přehlídku divadel jednoho herce Kaznějov 2019. Hraje: Monika Nováková, předloha: Vendula Borůvkova, režie: Bety Minářů. Vstupné: 150 Kč.